COBBLESTONE 15MM ROLLING PIN

1625
Tillfälligt slut
Green Stuff World
179,00 kr
Inkl. moms
Kvantitet
Beställningsvara

Texturerade kavel som kan pressa ett kontinuerligt upprepat mönster på lera och kitt. Tillverkad av klar PMMA-plast med fantastiska non-stick egenskaper. Giftfri. De finns i flera olika texturer som du kan köpa baserat på dina specifika behov.

Längd: 14'50 cm (5'5 tum)

Diameter: 2'5 cm (1 tum)

Mönsterstorlek: 1-4 mm (variabel med flera stentyper, alla olika)

Rekommenderade skalor: 1/144 - 1/100 - 1/72 (12-15-20 mm miniatyrer)

ANVÄNDNINGSINSTRUKTIONER:

1:a - Blanda spacklet/leran ordentligt tills den är klar enligt tillverkarens rekommendationer.

2:a - Förläng spacklet/leran på en yta som ska struktureras. För optimalt resultat, se till att du har en slät och jämn yta innan du börjar med kaveln. *** Vi rekommenderar att du använder en vanlig kavel för detta.

3:e - Beroende på typen av spackel/lera, är det lämpligt att blöta kaveln för att förhindra att den fastnar.

4:e - Flytta sakta kaveln och applicera lika tryck på alla punkter för en jämn textur.

5:e - Klipp av eventuellt överskott av kitt/lera med en vass kniv. Det rekommenderas att göra detta när det har torkat för att undvika eventuella deformationer i kittet/leran.

MATERIAL:

Det finns gott om olika kitt och leror på marknaden och alla kan textureras med rätt teknik.

Vanligtvis är polymerlera (Fimo eller Sculpey typ) ganska enkla att arbeta med dessa kavel eftersom de möjliggör en enkel korrigering av misstag innan de bakas. Om syftet är att göra texturerade baser rekommenderar vi att använda MDF-baser, eftersom du kan strukturera polymerleran direkt på en MDF-bas och sedan lägga in allt i ugnen, inklusive basen. Tillagningstiden för dessa leror är cirka 15 minuter vid 150ºC. 

När det gäller epoxispackel finns det en mängd olika tekniker som ger liknande resultat. Bra är. du behöver inte baka dem, så de kan appliceras direkt på plastbottnar.

För Green Stuff-spackel, som är särskilt klibbig, måste antingen spackeln eller kaveln blötas något med lite vatten innan texturering. Du kan också minska klibbigheten genom att applicera talk eller använda Sculptor Vaseline.

Andra epoxispackel som till exempel Milliput-spacklet är också lämpliga, men vi skulle inte rekommendera att blöta dem mycket eftersom det kommer att hindra ditt arbete. Dessutom, om blandningen är för klibbig är det bättre att fortsätta knåda tills klibbigheten är borta.

*** För denna typ av epoxispackel är det mycket viktigt att rengöra kaveln ordentligt efter användning.

SKÖTSELRÅD:

Efter att ha arbetat med kaveln, använd en skrapborste och mycket vatten för att rensa bort eventuella rester på kaveln om det behövs.

Green Stuff World
1625

Datablad

Verktyg
Rolling Pins
Basning
Rolling Pin